Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pomoc chovatelům


Jak jste se mohli dočíst na stránce O útulku, vykupování fretek ze zverimexů
či jejich přebírání od chovatelů a jejich shromažďování u nás v co největším počtu není v našich možnostech ani naším cílem. Ze zkušeností velmi dobře víme, že takto zachráněnou fretku obratem nahradí jiná nebo jiné zvíře, které se obvykle majiteli rovněž brzy omrzí. A tak by náš "dobrý skutek" byl vlastně medvědí službou všem budoucím fretkám či jiným zvířatům.

Nevíte si rady s Vaší fretkou?

Nejprve si opravdu pečlivě pročtete články na našich webovkách "Fretka". Jestli si se svojí fretkou přesto nevíte rady, rádi Vám poradíme na fretka@fretka.cz, případně můžete zavolat na některé z čísel uvedených v kontaktech. Budeme se snažit Vám pomoci, ale do našeho útulku přijímáme fretky od chovatelů opravdu jen ve zcela výjimečných případech (což obvykle není např. kousání, náhlá alergie někoho z rodiny nebo narození miminka - i mezi našimi členy je řada alergiků a rodičů miminek či malých dětí a všichni máme zkušenost s kousavou fretkou).

Máte problém s fretkou adoptovanou z našeho útulku Klubko?

Samozřejmě se na nás můžete kdykoli v budoucnu obrátit, pokud budete mít problém s fretkou z útulku Klubko. Poradíme Vám a pomůžeme, případně fretku přijmeme zpět do útulku. V tomto případě pište na utulek@fretka.cz či volejte na některý z kontaktů.

Nikdy fretku z našeho útulku nesvěřujte bez našeho souhlasu třetí osobě!