Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bonifác

..

je kluk albín, dovezen do útulku pro fretky Klubko 12.9.2015, adoptován 23.11.2015

12.9.2015 Tak z těchle šílených podmínek jsme dneska ráno zachraňovali fretku. 

bonifac.jpg

Cca kilový klučík dostal jméno Bonifác. Je to trochu divoch, ale nekouše a je i relativně čistotný.

Jinak na tom příšerném místě v Praze Kolovratech bylo taky šest psů, tři vietnamská prasátka, koza, kozel a dvě kůzlata, koťata, v přívěsu narvaný kachny a husy.. Vepředu na sedačkách zavřený dvě štěňata... Bylo mi fakt do breku... Na záchraně ostatních zvířat se taky už pracuje.

Nechci ani domyslet, jak často musel být Bonifác o hladu, protože to, co on dělá s jídlem a jak zoufale po něm chňape, jsem ještě nezažila. Teď jsem mu dávala kousek sušeného masa a prokousl mi prst - ale zlobit se na něj za to opravdu nemůžu.

14.9.2015 Dnes jsme byli na veterině u tety Lee a ejhle - vypadá to že Bonifácek je letošní mládě - pravděpodobně tedy není kastrovaný, jak jsme mysleli, ale nemá ještě sestouplá varlata. Má krásné čisté zoubky, dostal advocate, protože má uši plné svrabu, ostříhali jsme drápky a teta mu píchla první očkování. Za tři neděle půjdeme na další a pak může jít Bonifác do nové rodiny - zaslouží si to klučík :-)))

25.9.2015  Bonifácek si dneska prvně hrál (FOTO), je ale pořád hrozně bojácný, každého silnějšího zvuku se lekne. Ale po 14 dnech začal konečně pít z napáječky a jíst granulky :-) bonifac1.jpg

6.10.2015 Takhle nám na veterině teta Lee složila Bonifácka do balíčku - prý už může do nové rodiny. Je bez svrabu, podruhé přeočkovaný a za tři neděle přibral 350 g.

Je už zamluvený, takže už jen stačí, aby si "sedli" s fretkou, která je "domácí" a může jít do nové rodiny. Držte palce!

11.10.2015 Dnes Bonifác odjel do nového domova do Mostu ke kamarádce Agátě. Přejeme mu spoustu fretčích lumpáren - klučík si to zaslouží.

23.10.2015 Tak Bonifácek se nám včera večer vrátil zpátky do útulku. Ačkoliv seznámení s Agátkou ze začátku vypadalo velmi slibně, Bonifácek je prostě pubertální haratláp, který skáče, v legraci rdousí, zalehává, hraje si na honěnou... Vzhledem k tomu, že teď už má 1,6 kila a Agátka je mrňavá holčička, tak jeho hry neustála. Nakonec začala zvracet (což klidně mohlo být nervové), takže jsme se společně s Martinou rozhodli vzít jej zpátky do péče útulku.

Bonifácek je kouzelný, hravý, nekousavý (lehce kouše jenom při hře), letošní mládě, u Martiny nejen přibral, ale narostla mu zimní srst, takže vypadá jak malý polární medvídek. Pro Bonifácka hledáme nový domov, úplně nejradši bych byla, kdyby šel k nějakému fretčímu kamarádovi nebo mladší kamarádce, akutně potřebuje kámoše na blbiny.

Martina k tomu píše: agáta je hlavně už starší dáma, 5,5 roku a to byl zřejmě hlavní kámen úrazu. už má ráda svůj klid, naopak bonifác je šílený pometlo - takže jí ten klid nedopřál. a vzhledem k tomu, že mám ještě jednu fretku, která se nesnese s nikým a musí být sama, měla jsem tu rázem tři party, pokud jsem agátě chtěla aspoň občas dopřát klidné proběhnutí.

stejně jako majda se přimlouvám za rodinu s mladší fretkou, protože bonifác miluje společnost, je absolutně nekonfliktní, přátelský k fretkám i lidem a velmi velmi velmi hravý :o) odhadem je tak půlroční, pravděpodobně tedy ještě trochu vyroste. je hodně učenlivý, velmi rychle zjistil, co a jak a bleskově reagoval na nejrůznější pokyny nebo podněty - okamžitě si zapamatoval, co následuje a buď akci zopakoval nebo se jí naopak vyhnul, když výsledek nebyl příjemný nebo příznivý.

12.11.2015 Na Bonifácka se přijeli podívat další zájemci a už má novou rodinu! Do příštího týdne mu vyřeší bydlení a pak pojede do Příbrami.

23.11.2015 Tak Bonifácek před chvílí odjel do nové rodiny, přeju mu spoustu fretčích lumpáren!