Jdi na obsah Jdi na menu
 

Coffee

.

je tchořovitá holčička, "nalezena" v Rokycanech,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 13.7.2012, adoptována 2.9.2012

coffee.jpgCoffee je krásné letošní mládě s krátkým ocáskem, vykulenýma očkama a krásným vzezřením, vypadá jako malá Paci :) Úplně stejně, jen má krátký ocásek a nekouše, je moc hodná, teda zatím :D , protože je trošku vystrašená, uvidíme... Nechám ji trochu u nás rozkoukat a jako první věc - necháme ji očkovat, zvážit a prohlédnout.

více foto

(Pozn.: Krátký ocásek u mláďat může být genetická vada nebo úraz, občas se stává, že miminku ocásek nebo nožičku ukousne omylem maminka, když překusuje pupeční šňůru.)

Hodně jsem přemýšlela nad jménem, ale nakonec jsem volbu nechala na zachránkyni. Ta měla kdysi fretečku a útulku darovala klec po zemřelé a různé dobroty, hračky a pelíšky... Nalezenkyně nese jméno na počest její Coffee (Kofi ), prostě káva a nejen barvou :)

A kde se vlastně vzala? Nevíme, někdo ji dal do zachranné stanice v Rokycanech, a tam ji zachránkyně náhodou objevila. Se slzami v očích mi včera volala, sama by si ji ráda nechala, ale má bohužel silné astma a navíc jezdí často mimo domov. Loučení bylo smutné, paní plakala... Bodeť ne, Coffee je opravdu nádherná a sladká holčička. Na mládě až moc hodná a nekousavá. Uvidíme, co se z ní vyklube.

15.7.2012 Tak jsme zase prohádali. Coffee není mládě ani miminko, přestože tak vypadá! Od začátku bylo divné, že se mládě neožene a ani si tak nehraje jako puboš... Dneska jsem zjistila, že jí mírně naběhla vulva, takže přichází do říje. Zřejmě fretečky u nás tenhle stav vyprovokovaly.

Kofí je ve střehu, trochu se bojí, ale stále je moc hodná a nekouše. Chodí vzorně do záchůdku a papá, jako by měla poslední granulku na den :D

20.7.2012 Coffee je již rozříjená naplno, takže očkování se přesouvá ... Je stále vystrašená, ale začíná se to zlepšovat. Hrozně ráda běhá, ale jak je maličkatá a zřejmě neměla nikdy moc pohybu, tak ji pak nožky neslouží a podlamují se, prostě nemá žádné svalstvo. Je to hrozně křehké stvoření, na fotkách to člověk nepozná, ale je to malinká nudlička. No ale je moc hodná a chodí vzorně do záchůdku.

27.7.2012 seznámila jsem včera Frídu s Coffinkou, nejdřív se holky popraly, ale usměrnila jsem je. Frída se bála, ale nakonec začaly spolu blbnout. Frída chtěla Coffee čistit ouška a Coffee si ji chtěla tahat, holt říje, no... Ale jsou rády obě dvě, že nejsou samy, tak aspoň něco málo pozitivního se u nás najde, mám radost velkou a odpadlo mi tím navíc jedno venčení, uf...

7.8.2012 Coffi začala spát spolu s Frídou, která si tuhle změnu "vynutila". Holkám je spolu lépe než každé samotné. Coffince vulva splaskla, tak zatim zatím není nutné dávat druhou dávku hormonů, je moc hodná, ale stále trochu vystrašená.

2.9.2012 Dnes byla Coffee společně s kamarádkou Frídou adoptována! Víme, že se budou mít holky moc dobře, přesto přejeme hodně štěstí.