Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ferda

.

je tchořovitý kluk, do útulku přišel spolu s dalšími třemi dospělými a třemi mláďaty,
dovezen do útulku pro fretky Klubko, pobočka Trnová (Lucie L.) 15.7.2012, adoptován 2.1.2013

ferda.jpg5.11.2012 (info od sloučení s FUKem, viz záložka O útulku - Rozšíření FUK)

Ferda je asi čtyřletý, obrovský a krásný kluk. Do útulku přišel spolu s Tonim, Majdou, Májou a třemi Majdinými mláďaty - Miou, Nelinkou a Bártem. Majitel chtěl fretky nechat utratit - chov zřejmě nevynášel tak dobře, jak si představoval. Fretky se  podařilo zachránit a dostaly se do útulku. Nelinka a Bárt byli společně adoptováni už 8. srpna.

více foto

Ferdovi chybí část levého ušního boltce, zřejmě od omrznutí nebo o něj přišel v souboji s jinou fretkou. Přes nepřilíš příznivé podmínky, v jakých žil, je Ferda bezkonfliktní pohodář, vhodný i pro začátečníka.

14.11.2012 Ferda mi v minulém týdnu pěkně zavařil. Začal hrozně málo jíst, potom přestal úplně, takže od minulého pondělí jsme jezdili na veterinu. A až v neděli večer se mi ho podařilo rozjíst konzervami I/D, konečně začal trochu jíst a taky přibírat na váze.

Ferda absolvoval různá vyšetření, ale všechno bylo negativní, nic se nezjistilo. Nepotvrdilo se ani moje podezření na nadledvinky nebo inzulinom. Takže prý snad nějaká střevní infekce. Je to možné, protože Ferda se od neděle lepší každým dnem, už začal jíst normálně granule. Kdyby se náhodou zase zhoršil, už pojedeme rovnou do Prahy.

Dal mi hrozně zabrat, nervy na pochodu, a nic krom něj jsem nestíhala, proto tyhle informace čtete až dneska.

23.11.2012 Ferda mi v posledních týdnech dal pěkně zabrat, ale už se úplně srovnal. Papá krásně granulky (jiné než Totalky nevezme do tlamičky), konečně už jí a přibírá. A dokonce si už i hraje a je aktivní! Mám z něj velkou radost.

Pokud půjde všechno hladce, mohl by se i on, stejně jako Toni, dostat do Vánoc do nového domova. Je to moc milý kluk, určitě na něj někde někdo čeká.

2.1.2013 Ferda se dnes taky dočkal a  odešel do adoptivní rodiny v Praze, k fretčí kamarádce Lexe. Hodně štěstí v nové rodině Ferdo!