Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mája

.

je tchořovitá holčička, do útulku přišla spolu s dalšími 3 dospělými a 3 mláďaty,
dovezena do útulku pro fretky Klubko, pobočka Praha (Jana H.) 15.7.2012,
adoptována 23.11.2012

maja.jpg5.11.2012 (info od sloučení s FUKem, viz záložka O útulku - Rozšíření FUK)

Mája je asi tříletá, trochu bojácná samička. Do útulku přišla spolu s Ferdou, Majdou, Tonim a třemi Majdinými mláďaty - Miou, Nelinkou a Bártem. Majitel chtěl fretky nechat utratit - chov zřejmě nevynášel tak dobře, jak si představoval. Fretky se  podařilo zachránit a dostaly se do útulku. Nelinka a Bárt byli společně adoptováni už 8. srpna.

více foto

Stejně jako Tonimu a Ferdovi i Máje chybí část ušního boltce, příčinou mohlo být omrznutí nebo souboj mezi fretkami. Mája potřebuje velmi laskavé zacházení, ale když začne důvěřovat a rozkouká se, začně pěkně blbnout, jako každá správná fretka. Tento týden podstoupí spolu s Majdou kastraci a poté může být adoptována.

7.11.2012 Včera byly obě holky, Mája i Majda na kastraci. Obě to zvládly na jedničku a teď se zotavují. Dnešní kontrola dopadla také dobře, holky dostaly antibiotika s sebou domů, rána je v pořádku, stehy pěkně drží, jenom Mája má malinkou modřinku.

23.11.2012 Mája byla dnes adoptována. Doufám, že se jí v novém domově bude líbit. Rodina vypadá moc fajn a do freteček se opravdu zamilovali. Zároveň dnes (do jiné rodiny) odešla i Majda. Přeji oběma fretkám i rodinám mnoho krásných společných chvil a zážitků :-)