Jdi na obsah Jdi na menu
 

Maty

.

je ponožkatý stříbrňák kluk, nalezen spolu s Tínkou,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 10.5.2013, v péči pobočky Praha (Jana H.),
adoptován 19.8.2013

 

13.5.2013 V pátek v šest hodin večer volala MVDr. Chylíková z Bílé hory... Někdo v tom dešti nechal před jejich klinikou v malé krabici od bot dvě fretky, kluka a holku. Kluk - Maty - je v říji. Oba jsou již v depozitu v Praze u Jany (přesunuty do Trnové). Prý mají zbarvení jako voříšci (bílé fleky po těle) :-))

Oba dva paní doktorka prohlédla, jsou bez svrabu, tento týden půjdou na očkování a budeme se modlit, aby holka nebyla nakrytá.

22.5.2013 Hlášení už z Trnové - Maty je krásný kluk s ponožkama a podle mého vybělující, protože barva je od tchořovité až do stříbrné a bílé. Na kastraci jsme objednáni příští týden. Je moc hodný, jen trochu bojácný, proto když se lekne, mírně se ožene. Fotky dodám co nejdřív.

5.8.2013 Dnes se byla v Praze podívat zájemkyně na Tínku a Matyho, které jsem kvůli tomu převezla. Paní se freťuláci moc líbili, takže půjdou příští, nejdéle přespříští týden do nového domova. 

19.8.2013  Tak je to nakonec trochu jinak. Dnes odešel do nové rodiny jen Maty. Myslím, že se bude mít až moc dobře. Dokonce nám už přišel mailík s tím, jak se Matymu daří: "Neviem, či som si domov doniesla fretku alebo kvočku, síce vyzerá na freťáka ale neustále kvoká. Prídem si ako v kuríne Nikoho ale nepohrýzol (a to sme mali rovno včera návštevu), nič nezničil, robí nám obrovskú radosť- na hry ho má priateľ, a keď chudák už ledva prepletá packami tak sa mazná so mnou. Jednoducho sme moc vďační za to, že ho máme!"
Co mě mrzí je, že zlobí s bobky mimo záchůdek, ale snad se i tohle srovná.