Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mia

.

je tchořovitá slečna, do útulku přišla spolu se svými dvěma sourozenci a čtyřmi dospělými,
dovezena do útulku pro fretky Klubko, pobočka Praha (Jana H.) 15.7.2012,
adoptována
31.12.2012

mia.jpg5.11.2012 (info od sloučení s FUKem, viz záložka O útulku - Rozšíření FUK)

Mia je asi půlroční velmi krásná slečna. Do útulku přišla spolu s Tonim, Ferdou, Májou, svojí matkou Majdou a dvěma sourozenci - Nelinkou a Bártem. Majitel chtěl fretky nechat utratit - chov zřejmě nevynášel tak dobře, jak si představoval.

více foto

Fretky se  podařilo zachránit a dostaly se do útulku. Bezproblémová Nelinka a Bárt byli společně adoptováni už 8. srpna. Mia takové štěstí neměla a zřejmě ještě dlouho v útulku zůstane. Chybí jí tři prsty na přední pacce, je nedůvěřivá, plachá a hlavně silně kousavá - kouše do krve a trhá. Předpokládáme, že její chování (i úraz na pacce) je zapříčiněno tím, že jí někdo velmi ublížil.

V útulku Mia zůstane, dokud nezačne lidem důvěřovat a nepřestane kousat. Jen tak může jít do adopce.

23.11.2012 Mia je lepší, ale pořád ji musím brát v rukavicích, nevěřím té můře ani za mák. Dneska jsem jí luxovala v kleci a zjistila jsem, že miluje vysavač. Moc ji zajímá, jak funguje a kam se ztrácí vzduch kolem hadice :-)

Celkově se Mia zlepšuje, ale strašně pomaličku. Mrzí mě to, protože je to úžasná nádherná fretečka a já bych jí  moc přála, aby mohla jít do nové rodiny. Je to ještě malá slečna a bylo by fajn, kdyby převážnou část života byla doma.

31.11.2012 Mia šla dnes do adopce. To, co jsem dneska viděla, mi totálně vyrazilo dech. Nechtěla jsem, aby šla zatím Mia do adopce, protože ještě občas kousala, zkrátka ještě jsem potvůrce nedůvěřovala, ale přijela slečna a Mia byla úplně jiná. Dokonce nové majitelce lízala nos!!! Tím to bylo rozhodnuto a Mia je na cestě domů. Domů k milující rodině, co lepšího bych jí mohla přát do nového roku?

Zprávy z domova

A ještě dnes přišla na FB zpráva od Jarušky Makové - je u nás holky :o) miuska uz privitala psa i kočku, skáče po nich jak rarach, ve vane uz taky byla plavat a celou cestu mi spala na ruce a vubec od te doby nekousla! láska na první pohled :o)

SKVĚLÉ!! Máme velkou radost :-)

3.1.2013 Další potěšující zprávy z nového domova - Tak Mia už asi pochopila že kočka je kámoš a ne žrádlo ! :D k psíkovi je v pohodě :) je to mazel :) jen musíme ještě zapracovat na hře :) když si hrajeme tak ještě neumí odhadnout kousnutí ve hře :)


7.1.2013 Mia už si hraje s kočkoum, se psem problem neměla nikdy. Myslim, že časem to bude uplne fajn. Jinak Mia je silene hrava, jen jak jsem rikala pri hre se moc neciti a kouse ne do krve, ale jeste to kousani uplne neovlada, jinak je to mazlik ..... Mazli se a rochni v posteli, ale moc dlouho neposedí.

Máme z nich moc velkou radost!