Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mikuláš

..

je tchořovitý kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 22.11.2016,
nalezen 
17.11.2016 v Černošicích, v dočasné péči v Dobřichovicích u Majdy,
adoptován 
13.1.2017

mikulas.jpg22.11.2016 Dnes do Klubka dorazil nádherný tchořovitý klučík, nalezenec z Černošic, pojmenovaný Mikuláš. Během první minuty zvládnul připravenou a perfektně uklizenou klec obrátit vzhůru nohama, servat pelechy, vyházet granule... :-) Evidentně letošní mládě, což se projevuje i tím, že občas rafne - jako všichni puberťáci.

Příští týden půjde na očkování a může do adopce - s podmínkou kastrace na jaře.

25.11.2016 Mikulášek je sto čertíků zašitých ve fretčím kožíšku, jedna velká fretčí demoliční četa :-) Po úklidu klece si během pěti minut udělá svoje úpravy tak, aby to vyhovovalo jemu - sundá okraje od záchodků, vyhákne schůdky, polovinu granulí vyhraboší (budiž mu řečeno ke cti, že je pak všechny sežere).

A žere tak, že mám pocit, že letošní zima se neponese ve znamení vysokých mrazů a bude trvat do května, ale že přijde nejméně doba ledová a přežijí jen ti nejvypasenější :-)

mikulas1.jpgNeustále do všeho kecá, kvoká, leze do krabic, které jsou připravené na odeslání (takže kdyby náhodou někdo z balíku vybalil i vypasenou fretku - je to náš Mikýsek). A čím déle ho pozoruju, tím méně chápu dvě věci - pokud někomu utekl, proč ho nikdo nehledá, pokud ho někdo vyhodil ven - proč to udělal. Kouše jenom při hře a to tedy na fretčího puberťáka ani nijak moc a nijak zásadně ani nesmrdí. Hrozně se bojí prudších pohybů - možná ho i někdo bil.

Ale jak už jsem se nesčíslněkrát přesvědčila... Jsou věci mezi nebem a zemí...

6.12.2016 Odpoledne jsme byli s oběma klukama (Fanoušek) na veterině. Mikulášek se choval i na veterině jak drak :-) Je objednaný na úterý na kastraci, protože všude slimejší a značkuje. Poslechově a pohmatově jsou oba v pořádku, ale protože Fanouškovi zjistil vet svrab, oba musí dostávat advocate.

3.1.2017 Poděs, poděs, poděs..... Freťáček s neuvěřitelnou přemírou energie, to je náš Mikulášek. Už vykastrovaný, příští týden pojedeme na přeočkování a může do nové rodiny.

13.1.2017 Dnes Mikuláš odjel do nové rodiny do Teplic. Přeju jim všem hodně fretčích lumpáren a radosti a novým majitelům v jeho případě pevné nervy :-)