Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mouzí

.

je tchořovitá slečna, našla se 5. 9. 2010 v ulici Odborů 4, Praha 2,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 10. 9. 2010, adoptována 7. 11. 2010

img_0143.jpgV hotelu, kde ji našli, údajně pokousala cca 5 lidí. Byla odchycena a převezena do ZS v Jinonicích, kde si pobyla týden a poté 10.9.2010 byla převezena k nám do FUKu.

Připravovali jsme se na nejhorší, protože paní v ZS nám ji předávala ve velké rukavici se slovy "bacha, kouše!".

více foto

Po příjezdu k nám jsme se obrnili, natáhli rukavice a Mouzí vytáhli z přepravky a nic - nechala na sebe sáhnout, ukázala nám i zoubky, pomalu nás nenápadně očuchávala. Podali jsme ji Advocate na odčervení a nechali ji proběhnout a zvážit. Váha ukazovala kolem 600 g. Je to hubená freťulka s propadlými boky a snad ji brzo vykrmíme. Zjistili jsme, že nesežere jen tak nějaké granule, ale pouze ty fretčí. Pokud je nemá, vysype misku a dožaduje se těch, co jí chutnají, ale papá i kuřecí maso.

Od první chvíle byla Mouzí hrozně smutná freťulka, jenom si ťapkala sem tam a nic ji nezajímalo. Nehrála si, ale plachá není, jen je prostě hrozně smutná – myslíme si že strádá po psychické stránce. Je velice čistotná jak v kleci tak mimo klec. Zatím nikoho nekousla.

img_0173.jpg20. 9. 2010 Mouzí už je očkovaná. Začíná být pěkně hravá a skotačivá. Přibrala přes 100 gramů.

26. 9. 2010 - Mouzí je už naprosto v pohodě , hezky papá její váha je 800 g, je veselá, hravá a ještě nás stále nekousla, ráda si hraje s plyšákama a její velkou úchylkou jsou kabely od PC. 

1. 10. 2010 Mouzí váží pořád 800 g, váha se jí již stabilizovala, přesto vypadá pořád strašně drobonká. Krásně si hraje s plyšáky a miluje běhání po bytě. Jen se leká některých zvuků, na které zřejmě není zvyklá. Stále ještě nekousla, jen při hře má trošku drsnější způsob.

12. 10. 2010 Mouzí je zlatíčko, krásně si hraje, nekouše, jen provokuje občasným štípancem do nohy, ale stačí okřiknout a jde pryč. Je při tom strašně nenápadná

7.11.2010 si pro Mouzí přijel pan Petr, který ji bude mít určitě moc rád a netrpělivě budeme čekat na zprávy z nového domova.

Dostali jsme nové fotečky Mouzí....

mouzi_v_roure.jpg mouzi_rozplacla.jpg

Panu Petrovi velký dík za finanční příspěvek pro útulek!

7.2. 2011  pan Petr psal jak se mají : Mouzí se zabydlela, skodi, zlobi, krade, kvoká, hraje si. Zvladli jsme ostrihat drapky, aniz by se me pokusila kousnout, obcas se nechame poskrabat na brise a na hrudi bez kousnuti ...... čekáme na další zprávy a nějakou tu fotečku.

v novém domově