Jdi na obsah Jdi na menu
 

bleskový přehled 2014

 


 

novinky z Klubka 2015

 


9.10.2014 Rozárka dnes večer odjela do nového domova... Cestovala až do Brna, ale u Dominika se bude mít moc dobře a těšíme se na zprávy o ní!
2.10.2014 Danny už také včera odfrčel do nového domova, tak držíme všechny packy, ať se všichni mají rádi a hodně dlouho!
24.9.2014 Hrozinka odjela do nového domova, tak držíme palce jí i nové rodině!
23.9.2014 Rozárka byla dnes na očkování, má naočkovanou psinku i vzteklinu a příští týden může jít do nové rodiny.
21.9.2014 Včera do útulku dorazily další dva přírůstky - dvouletá tchořovitá holčička Rozárka a.chlapeček Danny - tchořák, letošní mládě. Holčička zůstává v dočasce u Majdy, klučíka si vzala do dočasky Kamila, oba jsme včera zakápli advocatem, půjdou na očkování a pak mohou jít do.nových rodin.
18.9.2014 Dnes odjel do nového domova Linky a zítra by měla odjet také Hrozinka, oba budou bydlet v Praze a oběma přejeme láskyplný domov!
15.9.2014 S velkou lítostí oznamujeme, že Pacička nečekaně na dnešek v noci odešla za Duhový most, usnula a už se neprobudila...
3.9.2014  Charlí je natom špatně, dnes jedeme na další vyšetření. Našla jsem mu další bouličku na pacičce mezi prstíky, a zřejmě to nebude všechno. Sice papá, ale moc neběhá, spíš se motá. Držte mu palce.
25.8.2014 Z pardubického útulku jsme přijali šampaň chlapečka, pojmenovali jsme ho Charlie.
14.8.2014 Zastihla nás další smutná zpráva - Sweety odešel za Duhový most. Je nám smutno, i.když víme, že jeho už ho nic nebolí, je zase silný, mladý a zdravý. Miláček Sweety...
6.8.2014 Než jsme stihli jakkoli pomoci, přišla další zpráva - freťáček v noci uhynul - někdo ho vyhodil protože měl lymfom, byl skoro slepý a měl dýchací potíže... ano, i takoví jsme my, lidé...
6.8.2014 Na útulkový mail přišla tato prosba: Dobrý den, dostal se k nám samec fretky albína. Je nekastrovaný, vypadá staře, je velice milý, přítulný, nekouše. Zvyklý na kočkolit. Protože jsme záchranná stanice (v Rudě nad Moravou) pro volně žijící zvířata, nemůžeme si ho nechat. Nemáme ani vhodné podmínky, máme ho v malé nevhodné kleci. Prosím, pomozte pro něj najít místo na dožití. Předem moc děkuji.
25.7.2014 Nový přírustek v Klubku je cca pětiměsíční bojácná tchořovitá holčička, pojmenovaná Hrozinka, která přišla z Měcholup.
4.7.2014 Do nového domova dnes odcestovalo "živé stříbro", fretečka Aisha. Martkétě díky za dočasku, holčině i nové rodině hodně štěstí a radosti!
22.6.2014 Dnes odjel Tinky do nového domova do Kralovic, přijeli si pro něj dvě krásné fretčí holčičky. Hned si padli do oka a tak nebylo nad čím přemýšlet. Paní Jitce Mikutové s rodinou moc moc děkujeme za 10kg pytel granulek Ferret Complete.
12.6.2014 Dnes odjel Tinky do nového domova do Kralovic, přijeli si pro něj dvě krásné fretčí holčky, hned si padli do oka a tak nebylo nadčím přemýšlet, paní Jitce Mikutové s rodinou moc moc děkujeme za 10kg pytel granulek od Ferret Complite V útulku je nový přírůstek, nádherná šampaň holčička. Markéta, u které je v.dočasce, jí pojmenovala Aisha - "Živá". Můžete hádat, proč... :o)
9.6.2014 Chceme touto cestou poděkovat všem dárcům a sponzorům našeho (a.vlastně i Vašeho) útulku pro fretky Klubko. Bez Vás by to opravdu nešlo. Chceme Vás ujistit, že všechny větší výdaje a investice pečlivě zvažujeme a jenom díky Vám jsme mohli dnes zakoupit čtečku mikročipů - díky všem!
3.6.2014 Dneska nesu dobré zprávy o našem útulkáči Sweetym - přestože byl dovezen na veterinu ve stavu, kdy mu vetka dávala maximálně tři týdny, po zaléčení a péči Kamily je ze Sweetyho nová fretka! Nádor z tlamičky, který mu bránil se pořádně najíst, zmizel, takže Sweety krásně přibral. Cpe se kuřecími konzervami a namočenými granulkami a lítá jako mlaďoch! Kamčo, díky! 
26.5.2014 Franklin odjel v sobotu do adopce, nová rodina si pro něj přijela až z Plzně i s fretčí kamarádkou. Panu Johánkovi a jeho přítelkyni moc děkujeme za granulky Vitakraft, které nám dovezli a Franklinovi na cestu přejeme - hodně štěstí!
14.5.2014 Tak z miminka fretky se vyklubalo miminko kuny, po domluvě s paní jsme se shodli, že pro něj bude lepší umístění v záchranné stanici pro volně žijící živočichy.
13.5.2014 Kluci už pomalu balí kufry, za týden v sobotu se stěhuje Franklin, týden na to Tinky. Linky stále volný - měl jít za Metynkou, ale nějak to nedopadlo. Ještě jedna novinka - dnes přicestuje miminko z Prahy, které našli večer na jedné zahradě.
5.5.2014 Dneska byl Franklin na kastraci, všechno zvládl na jedničku, zítra sjedem ještě na kontrolu a až bude fit tak se bude stěhovat k fretčí kamarádce, pokud si padnou do oka.
24.4.2014 Z nového domova přišla výborná zpráva: "Babetka je vykastrovana je to moc statecna holcicka zvladla to na jednicku". Velká radost, šikovná holka i nová rodina!
24.4.2014 Babetka už dnes odešla do nového domova, máme z toho velikou radost!
23.4.2014 Dnes jsme odvezli Sweetyho a Babetku na veterinu do Stodůlek k MUDr. Lence Vítězníkové. Bohužel, Sweety má v tlamce zhoubný a už neoperovatelný melanom, který se rychle šíří - zbývá mu pár týdnů života. Babetka dostala Pregnyl na ukončení říje.
22.4.2014 No... trochu to dopadlo, jak jsme "doufali". Chlapečka Wolfiho si Simona, u které je v.dočasce, zamilovala tak, že u ní zůstává a ze Simony je jeho adoptivní maminka! Krása!
20.4.2014  Rebeca byla na ukončení říje a čeká ji kastrace, stejně jako Franklina, který už je objednán. Franklin po kastraci a následném očkování může do adopce, i začátečníkovi, s.Rebekou se teprve uvidí, jak zareaguje na kastraci. Možná se zklidní? Kdo ví...
19.4.2014 Sweety se přestěhoval z Berouna do Prahy, ke Kamile Langrové, naší několikaleté opoře. Odtud bude mít blíž na veterinu, která teď zřejmě bude jeho častým cílem (nádor v tlamce).
18.4.2014 Tinkyho a Linkyho čeká ještě očkování a můžou se přestěhovat do nového domova, který si mezitím našli. A půjdou zřejmě spolu, což je opravdu bezva!
17.4.2014 Do útulku se přiřítila smršť jménem Babetka. Je to nádherná tchořka, nekousavá, asi dvouletá.
14.4.2014 Tinky a Linky jdou ve čtvrtek na kastraci, poté mohou být adoptováni a jsou vhodní i začátečníkovi.
12.4.2014 Angorák Karel alias Samuel se vrátil zpět domů. Jeho "výlet" tak skončil tentokrát šťastně.
5.4.2014 V útulku dochází k velké změně, jeho základna se přesouvá z Berouna do Trnové.
Na fungování útulku se tím nic nemění, i nadále poskytujeme pomoc potřebným fretkám.
4.4.2014 Do útulku dorazil angorský kluk, odhadem roční, v dobré kondici a s čipem. Tak snad se brzy ozve majitel.
25.3.2014 V útulku nový kluk Franklin, přijel z Třebíče, kde ho odchytili v kině... Krásný tchořáček, zatím trochu kousavý, protože je vyplašený.
23.3.2014 Dnes do útulku přibude další nalezenec - tchořovitý klučík, kterého našli v kině v Třebíči a který je momentálně v záchranné stanici Ligy pro ochranu zvířat Třebíč. Zatím ho k sobě do dočasky vezme Radka N. z Jihlavy (děkujeme!) .
19.3.2014 A další dobrá zpráva.... Holčička Mety se v útulku také moc neohřála - už dnes odešla do nového domova. Kluci Tinky a Linky půjdou na kastraci a nová majitelka Metynky si přijde (až budou kluci v pořádku) vybrat dalšího kámoše.
18.3.2014 Včera kluci putovali od Simony do pobočky v Trnové, děkujeme za přestupní stanici i.převoz.
15.3.2014 Dnes nám přibyli dva nekastrovaní klučíci ze záchranné stanice Zelené Vendolí. Moc děkujeme za spolupráci a laskavý odvoz až domů panu Zelenému! Nekastrovaní kluci "black and white" (Tinky a Linky) jsou momentálně u Simony v Litomyšli, odkud je potřebujeme dopravit dál, do Trnové.
12.3.2014 Roztrhl se pytel... Tentokrát ale s adopcemi!! Máme velkou radost, trojnásobnou, protože dnes putovali do nových rodin hned tři kluci - Dobi, Gandalf a Monkee. Všichni tři se v.útulku prakticky jen otočili a pokračovali DOMŮ... Díky, lidi!
11.3.2014 Roztrhl se pytel... do Trnové míří krásná tchořka Mety, byla odebraná ze stejných podmínek jako Gandalf. Mezitím je Wolfi po kastraci, vše proběhlo v pořádku.
10.3.2014 V útulku další přírůstek, nádherný velký mazlivý albín Dobi. Je u Lucky v Trnové, kam ho z Jinonic dovezla Kamila, díky za pomoc! Dobi může po kastraci do adopce - i.k.začátečníkovi.
6.3.2014 Ode dneška je v dočasné péči u Simony Novákové další tchořáček Wolfi. Taky nekousavý, tentokrát zatím nekastrovaný, ale to se brzy změní.
6.3.2014 Dnes dorazili dva tchořovití kluci, kastrovaní a nekousaví, Gandalf a Monkee. Každý odjinud, oba s pohnutou minulostí, ale doufejme, že krásnou budoucností tam, kde je budou mít rádi - oba klidně i k začátečníkovi. (za pár dnů přijde i Gandalfova spolubydlící, Mety)
16.2.2014 Ježurka byla dnes adoptována, srdce nám zas zaplesalo. Tak hodně štěstí!
14.2.2014 Sweety byl dnes přeřazen do virtuální adopce. Jeho zdravotní stav už mu bohužel neumožňuje, abychom ho s klidným svědomím mohli dát do nové rodiny.
8.2.2014 Špatné zprávy nikdy nezůstanou osamoceny. Stala se velká tragédie, Gallifrey se nešťastnou náhodou udusila při posledním ze svých mnoha útěků z klece... :´o((
6.2.2014 V Plzni se našla albínka Ježurka, moc děkujeme Petře Benediktové za dočasný azyl!
4.2.2014 Dobrých zpráv už prý bylo dost. Sweetymu se v době, kdy se pro něj konečně našla hodná rodina, objevil v tlamičce útvar, který nevěstí nic dobrého. Bojíme se o něj. A jeho adopce samozřejmě padá, teď rozhodně nemůže jít do nové rodiny. Je nám to tak moc líto! :´o((
26.1.2014 Další hodná duše, děkujeme Lence Maňasové za roztomilé pelíšky pro naše fretečky a.dobrůtky které poslala. Vážíme si toho. Za fretečky velké Díky!
9.1.2014 Začátek roku je samé překvapení. Dneska moc milý telefonát ze SUPERZOO Rakovník, kde mají pro nás milé překvapení v hodnotě 1000 kč pro naše útulkáče! No není to krásné .... uspořádali sbírku pro psy, kočky a také se našlo pár lidí, kteří přispěli na fretky. Bomba, klobouk dolů. Moc děkujeme!
Stejně tak chceme moc a moc poděkovat paní Fajmanové, která v Obchůdku u Majdy objednala granulky, pasty, hračky a mňamky pro útulkáče v Berouně.
2.1.2014 Děkujeme Martině a Romanovi, že fretky v útulku navštívil i v roce 2013 ježíšek! Sweety byl z dárků u vytržení :-)

 


 

novinky z Klubka 2013