Jdi na obsah Jdi na menu
 

bleskový přehled 2016

 


 

novinky z Klubka 2017

 


23.12.2016 Přejeme všem našim příznivcům klidné pohodové Vánoce a v novém roce hodně spokojenosti, štěstí a hlavně zdraví. A děkujeme, že na nás myslíte!
6.12.2016 Všichni tři nově příchozí (FanoušekMikuláš a Matylda) byli dnes na veterině. Kluci víceméně v pořádku (až na Fandův svrab), takže Mikuláše čeká kastrace. Matylda má zjištěný inzulinom a počínající šedý zákal, což je oboje u fretek v tomto věku (dle veta cca 6 let) poměrně časté onemocnění, naštěstí nebolestivé, takže je to i přesto moc spokojená a veselá holčina.
​4.12.2016 Protože by byla nuda, hned dnes Toníčka nahradil další nalezenec. Fanoušek k nám přišel ze záchranné stanice Aves, odchycen ve Zvoleněvsi.
​4.12.2016 Toníček našel svoji vysněnou rodinou. Přejeme jemu i nové rodině spoustu fretčích lumpáren! 
​27.11.2016 Z Měcholup jsme dnes vyzvedli Matyldu, více info na stránce Fretky k adopci. Toníček našel svoji vysněnou rodinou. Dnes ráno 
​27.11.2016 Toníček měl dneska návštěvu - zájemce o adopci, a vypadá to, že si vzájemně padli do oka. Příští týden, pokud se nic nezmění, půjde konečně "domů".
​25.11.2016 Mikulášek je sto čertíků zašitých ve fretčím kožíšku, více o něm najdete na stránce Fretky k adopci.
​22.11.2016 Dnes dorazil do Klubka nádherný tchořovitý klučík, zřejmě letošní mládě - puberťák, nalezený 17.11. v Černošicích u popelnic. Dostal jméno Mikuláš.
5.10.2016 Flitt dnes odjel do Prahy, zatím je z něj jedináček. Přejeme hodně štěstí a už žádné úrazy!
​15.9.2016 Z Brna k nám přijel pochroumaný fretčí klučík Flitt. Našli ho na jedné zahradě, když se chodil přiživovat ke kočičí misce. Tedy - chodil... Tahal za sebou zadní nožky. Při vyšetření se zjstilo, že jej pravděpodobně zle pokousal pes.
​25.8.2016 Dnes jsme dostali od MěP Svitavy info, že na tamním koupališti byla odchycena fretka albín, vypadá to na hodnou holčičku. Pokud se nepřihlásí majitel, v pondělí půjde do dočasky Klubka v Litomyšli.
​24.8.2016 Bonito odjel o víkendu do nového domova. Přejeme mu spoustu lásky a fretčích lumpáren!
​20.8.2016 Tak nám přišel Toník. Toník je cca čtyřletý, příšerně ukecaný nekastrovaný tchořovitý klučík. Projde očistou, očkováním a kastrací a bude hledat novou rodinu. 
21.7.2016 Předevčírem útulkem doslova proběhla 4,5 letá fretčí slečna Ela. Původní majitelce jsme pomohli zprostředkovat nalezení nového domova.
​7.7.2016 Bonito podstoupil kastraci a odstranění cysty na bříšku. Teď nějaký čas na zotavení a může do nové rodiny.
​20.6.2016 Nový přírůstek v útulku - dnes nalezený freťáček v obci Budislav u Litomyšle - dostal jméno Bonito. Hubený, oškubaný, samé klíště, samá rána, zlomený ocásek...
​8.6.2016 Dnes odjel také Pepíček, a to sto kilometrů do nového domova. Přejeme mu už jen dobré a hodně fretčích lumpáren!
5.6.2016 Bert právě odfrčel do nového domova. Osobně si pro něj přijeli i jeho dva noví fretčí kamarádi, se kterými si rozumí a perfektně si vyhráli :) Přejeme mu moc štěstí v nové rodině!
​1.6.2016 Pepíček už řádí jak černá ruka, ve čtvrtek jdeme na očkování a v pondělí se přijede podívat první zájemce, tak mu držte palce, ať to klapne!
​20.5.2016 Kája před chvílí odjel s Deniskou a její fretčí slečnou do Příbrami. Ať se jim všem pěkně a dlouho lumpačí!
​19.5.2016 Bert si rozumí se psy, jak se můžete přesvědčit v krátkém videu a nebojí se ani koček. To už nám musíte věřit :-)
16.5.2016 Amy měla stěstí, velmi rychle se jí podařilo umístit do nové rodiny, putovala do Příbrami. A tam, jak věříme, už zůstane. Hodně štěstí a radosti!
13.5.2016 Do útulku se nám vrací před necelými pěti lety adoptovaná Ajmí. Zájemci o adopci pište prosím do zpráv na FB, díky.
​12.5.2016 Novinky z Dobřichovic - Kája je naočkovaný, v pátek se na něj přijede podívat Deniska, pokud si sednou s její holčičkou, tak Kája pofrčí do Příbrami. Pepínovi se špatně hojí ranky po kastraci, takže musíme mazat hypermanganem a dávat mastičku. Na nožku už malinko stoupá, ale pořád má mít klidový režim...
​10.5.2016 Bert byl dnes na očkování, koncem května ho čeká ještě přeočkování psinky. Po kastraci se krásně zahojil, nezhubl a byl celkově pochválen. Ještě se musí zbavit zbytků svrabu a je připraven jít do nové rodiny.
4.5.2016 Pepíček dostává sirup proti bolesti, ale přesto má evidentně bolesti. Proto většinou spí, dojde se jenom napít nebo něco málo sníst. K nahlédnutí doklad o veterinární péči.
​1.5.2016 Pepíno už je doma, nožičku má oholenou, jizva není ani moc velká. Dostal sirup proti bolesti, zblajznul kuře a zalezl chrupat, aby nabral síly.
​30.4.2016 Držte Pepínovi palce, už je ve Vetcentru ve Stodůlkách a v sedm večer mu budou operovat zlomenou nožku, zlomeniny pánve srostou bez operace. Pokud všechno klapne, zítra odpoledne bych ho měla vyzvedávat.
​27.4.2016 Bert má kastraci úspěšně za sebou, už se i nabaštil, Pepíček jde v sobotu na operaci s nožičkou a při té příležitosti i na kastraci. Na klinice zůstane do neděle. Držte mu palce, ať všechno dobře dopadne. Náklady jsme odhadli docela dobře - kolem deseti tisíc.
​26.4.2016  Nastává období bezprizorních fretek, přesněji říjných freťáků - dnes jsme přivezli dalšího, tentokrát je to tchořák Pepe. S Pepínem je to trochu horší po zdravotní stránce, protože kromě toho, že je příšerně vyhublý, má zlomenou stehenní kost a bohužel i pánev. Buď vypadl někde z okna, nebo na něj něco těžkého spadlo, případně ho někdo pořádně nakopnul... Operace vyjde cca na 10 tis. Kč, případným dárcům, kteří chtějí přispět na operaci a následnou léčbu (i malá částka pomůže) předem děkujeme!
​24.4.2016 Kája je po kastraci, vše proběhlo v pořádku. Čeká ho ještě očkování a pak bude připravený vyrazit do nové rodiny.
​23.4.2016 S albíny se roztrhl pytel, dnes jsme přivezli rovněž cca tříletého říjného kluka Eberharda. Má potvrzený svrab, takže ho kromě kastrace a očkování čeká i přeléčení. Podobně jako Kája rovněž nekouše, takže po všech nutných procedurách bude schopný dělat radost novým majitelům.
​21.4.2016 Dnes po relativně dlouhém období klidu do útulku dorazil krásný velký albín Kája, nekousavý mazel, který zahájil ofenzívu fretčích kluků. Je po veterinární prohlídce, kromě horších zoubků zdráv, odhadem 3-4 roky.
​20.4.2016 Rudolfek stále hledá nový domov - nepotřebujete parťáka?
​22.3.2016 Útulkem nám proběhla starší fretečka Líba, kterou si majitel z velmi závažných důvodů nemohl ponechat. Ani jsme jí nedávali do nabídky, protože její dočasková "maminka" Máša se během několika dnů rozhodla, že si Líbu adoptuje. Přejeme jim spoustu let hodně fretčích lumpáren!
​3.1.2016 Čtyřletý tchořovitý chlapeček Rudolf hledá svojí novou rodinu. Loni koncem roku byl vrácen jako nezvladatelný a umístěn v dočasce u Simony v Litomyšli. S úspěchem dostává homeopatika na zklidnění - jeho nový domov by měl být u zkušenějšího fretkaře bez kontaktu s jinými zvířaty.


 

novinky z Klubka 2015