Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pepe

..

je tchořovitý kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 26.4.2016,
v dočasné péči v Dobřichovicích u Majdy, adoptován 
8.6.2016

pepino.jpg26.4.2016 Tak tohle je Pepina. Pepinu dneska ráno objevili v hale centrálního skladu PPL, jak poskakuje mezi balíkama. Telefon mě zastihl cestou do práce a po domluvě mi Pepinu dali do koše na prádlo s víkem, než si pro ní přijedu. Teď už sedíme u tety Lee na veterině.

Takže Pepina není Pepina, ale nekastrovanej říjňák Pepík (jo jo proč bych si to neužila :o) Je úplně strašidelně hubenej a má pravděpodobně zlomenou zadní nožku. Čekáme na výsledky rentgenu...

pepino_rtg.jpg

A tohle už je Pepeho rentgen. Bohužel horší, než jsme čekali. Kromě zlomené stehenní kosti má také zlomenou pánev.

Je nutná operace, která bude odhadem stát kolem 10 tisíc Kč (zítra upřesníme). Pokud chcete Pepemu na operaci a léčbu přispět, budeme rádi - č.ú 83268319 / 0800, VS 111. Pomůže i malá částka, děkujeme!

Pepe už má v sobě sirup proti bolesti, nacpané bříško a spinká zavrtaný do deky...

27.4.2016 Pepíček jde v sobotu na operaci s nožičkou a při té příležitosti i na kastraci. Na klinice zůstane do neděle. Držte mu palce, ať všechno dobře dopadne. Náklady jsme odhadli docela dobře - kolem deseti tisíc.

30.4.2016 Držte Pepínovi palce, už je ve Vetcentru ve Stodůlkách a v sedm večer mu budou operovat zlomenou nožku, zlomeniny pánve srostou bez operace. Pokud všechno klapne, zítra odpoledne bych ho měla vyzvedávat. 

pepe_veterina.jpg

1.5.2016 Pepíno už je doma, nožičku má oholenou, má v ní pět hřebů, ale jizva není ani moc velká. Dostal sirup proti bolesti, zblajznul kuře a zalezl chrupat, aby nabral síly. 

4.5.2016 Pepíček dostává sirup proti bolesti, ale zašroubovaná nožka i zlomená pánev ho přesto evidentně bolí. Hodně odpočívá, většinou spí, dojde se jenom napít nebo něco málo sníst.

Celková částka za veterinu se zatím vyšplhala k jedenácti tisícům. Protože někteří z Vás na operaci a následnou léčbu Pepíčka přispěli - moc děkujeme - přikládáme k nahlédnutí doklad o veterinární péči z Vetcentra Duchek. 

pepe.jpg

12.5.2016 Pepínovi dnes doktor vyndal stehy, špatně se mu hojí ranky po kastraci, takže musíme mazat hypermanganem a dávat mastičku. Na nožku už malinko stoupá, ale pořád má mít klidový režim... Rentgen nás čeká za 14 dní.

1.6.2016 Pepíček už řádí jak černá ruka, vyfotit ho je opravdu umění. Včera jsem asi půl hodiny vyčesávala, takže přišel o většinu chlupů :-) Ve čtvrtek jdeme na očkování a v pondělí se přijede podívat první zájemce, tak mu držte palce, ať to klapne!

pepi_rtg.jpg

 


7.6.2016 Tak s Pepíčkem dneska kontrola uší na svrab a očkování - všechno jsem s pastou přežili....

A do mailu jsme dostali kontrolní rentgen se zhojenou nožkou (a po straně mými přidržujícími pařátky :-)))


 

8.6.2016 Pepíček dneska odjel do nového domova sto kilometrů daleko. Tahle housenka mi fakt přirostla za ty dva měsíce k srdci tak doufám, že o něm budu dostávat pravidelně zprávy. A přeju mu v nové rodině moc fretčích lumpáren!