Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rebeca

.

je tchořovitá holčička, nalezena v Třebichovicích u Kladna,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 24.6.2013, v péči pobočky Trnová (Lucka),
jako nezvladatelná přeřazena 28.2.2014 do virtuální adopce, adoptována 14.9.2015

rebeca.jpg 24.6.2013 Dnes volal pán, že našel fretku, jak se hrabe mezi odpadky odloženými venku za dveřmi, hledala něco k snědku. Měl ji u sebe od čtvrtka, ale nesnese se s domácí kočkou, tak ji bude muset dovézt do útulku. Nikde v okolí nic vylepeného nebylo, nikdo ji prý nehledá a jemu nezbývá nic jiného než ji dát k nám. Volal do jiných útulků, ale nic nevyšlo a já jsem ráda, že mu net dal info na nás.

více foto

Rebeca - jak jsem fretečku pojmenovala - je už v Berouně. Po dlouhé době se zas setkávám v útulku s fretkou, která je hodně vystresovaná. Útočí na vše, co se kolem ní hýbe a projde. Vřeští, syčí, píská, pláče a bojí se, až nad ní srdce pláče. Připomíná mi trochu Paci. V kleci je spokojená a hlídá si ji, stejně tak přepravku. No dáme prdelce čas a uvidíme jak se adaptuje. Přesvědčování bylo o ničem, byla by schopná vyskočit mi i do obličeje jak vyvádí, pastu odmítá, stejně jako všechny mlsky. V misce s granulkami je ale naložená a kufruje a kufruje.

Rebeca ale vypadá docela pěkně, výrazně vyhublá není, má jen lehce propadlé boky. Určitě venku neběhala dlouho. Nechám ji pár dnů na rozkoukání a navštívíme vete. V říji není, tak ji nechám rovnou naočkovat. Je krásná prdelka!

27.6.2013 Rebecu jsem měla pojmenovat Brutální Nikita. Pomůžete mi s ní někdo? HELP!! Tajně doufám, že jde "pouze" o falešku, protože jestli ne, jsem absolutně bezradná... Zkuste si představit šíleného říjného samce zkříženého s Paci, tak to je Rebeca. Chjo... 

29.8.2013 Rebecu si k sobě vzala Lucka, jestli se jí nepodaří ji trochu "zkrotit" nebo spíš uklidnit.

28.2.2014 Ani po tak dlouhé době není možné dát Rebecu do adopce. Stále hodně kouše, nelze s ní manipulovat jinak než v rukavicích. Je problém jí vyčistit klec, ostříhat drápky, nechat naočkovat... Cokoli. Takže prozatím bohužel tahle nádherná fretečka musí zůstat v útulku, ve virtuální adopci.

18.4.2014 Rebeka byla na ukončení říje a čeká ji kastrace. Uvidíme, jestli se pak trochu nezklidní.

14.9.2015 Rebeka byla dnes přece jen adoptována - do domácí péče si ji vzala Lucka, dnes již bývalá kolegyně z Klubka. Oběma holkám přejeme jen dobré. Víme, že u Lucky je Rebeka v těch nejlepších rukách.