Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rolnička

.

je tchořovitá holčička, nalezena 18.9.2012 v  Plzni - Božkově
dovezena do útulku pro fretky Klubko 20.9.2012, adoptována 17.11.2012

za Duhový most odešla 29.5.2013

rolnicka.jpgTchořovitou holčičku se světlou maskou a čipem (majitel nedohledán) našla městská policie. Odchycena byla ve sportovním areálu, měla kšírky s rolničkou. Je v plné říji, mazlivá a krásná, váží 660 g. Ráda by si někoho zatáhla do pelíšku, nejlépe jinou fretku, ale protože je zatím u Jany v Nýřanech, nemá jakou :)

více foto

25.9.2012 Rolnička dnes dostala Pregnyl na ukončení říje.

16.10.2012 byla Rolnička dovezena ke mě do Berouna a jsem moc ráda, že už ji tu mám ;)
Vypadá celkově o něco lépe, ale je vidět, že dlouhá říje jí ublížila.
Hodně mi připomíná "naši" Dubinku ;) , ale dostává se z toho, to je důležité!
Je moc veselá, ale i opatrná zároveň. Povahu má ... no jako Dubinka, prostě tu nejlepší! Je to pohodová fretečka a brzo bude mít nový domov, když ji doteď nikdo nehledal.
Kvůli dlouhé říji ji prozatím nenechám očkovat, vím, že to pro její tělíčko teď není vhodné, takže nechám na budoucím majiteli, zda ano či ne .... Jsem zatím pro NE!

26.10.2012  U Rolničky nastala změna. Ozval se údajný majitel ... Pokud dodá veškeré doklady, jako její platný pas s číslem čipu a očkovací průkaz (bude následovat mé ověření u veterináře), plus uhradí veškeré náklady z veteriny atd., bude mu vrácena. Trochu mi na tom všem ale nesedí tvrzení, že by to měl být kluk ... Dotyčný si to celou dobu prý myslel :-(

Jen doufám, že tohle všechno není jen hloupý žert, neboť bych vylítla jak čert z elektriky a věřte, že domlouvat se s někým a handrkovat se, to fakt nechci! Dotyčný tvrdí, že má vše, na co jsem se ho ptala a vše předloží, i když nedokázal odpovědět na pár otázek týkajících se znaků pro jeho fretku! Musím ale pozastavit nabídku Rolničky do adopce, a touto cestou se všem zájemcům omlouvám. Vše bude vyjasněno až v listopadu, kdy údajný majitel navštíví náš útulek.

9.11.2012 Slíbená návštěva údajného majitele Rolničky nedorazila, nezavolala ani nenapsala, a proto ani já nehodlám utrácet peníze za volání, co bude či nebude. Ale rozhodně je to ta nejlepší fretečka co tu v útulku je ... Neskutečně hodná, čistící, opečovává mě a začíná být na mě hodně fixovaná. Abych si to tady mezi 6 fretkama trochu ulehčila, začala jsem ji pouštět s Albim... Obcházejí se, občas si nenápadně k sobě přičichnou a společně hltaj pastu, kterou jim dám. Přesto do adopce Rolnička zatím nemůže, budeme čekat ... Šlak by mě trefil, fakt jo!

17.11.2012 Rolnička byla včera adoptována ;) ... přeju jí od srdce jen to nejlepší !
V nové rodině bude mít to nej a bude dělat jen samou radost... Takhle úžasná fretka tu ještě nebyla a budu na ni neustále myslet. Údajný majitel nepřijel ani nezavolal a já nehodlám dál zbytečně ukrádat čas fretce, která může mít novou milující rodinu a být konečně šťastná a doma.

14.12.2012 Od adopce Rolničky uběhl měsíc. Dd přijetí do útulku 3 měsíce... A údajný majitel se opět přihlásil (podruhé) ...

Nebudu psát, co mě to stálo nervů a prolitých slz a vyřčených slov... Minulý týden jsem tedy zprostředkovala schůzku s ním a s Janou z Plzně, kam donesl platné doklady jako pas s čipem (v pasu je psán samec) uááá a čip sedí. Naplánovala tedy termín vyzvednutí Rolničky, který jsme si určili (poprvé nezavolal, neomluvil se a nedorazil) na tuhle neděli. Kontaktovala jsem náhradní majitele, abych jim řekla, že Rolničku budou muset vrátit... Všichni zdrcený a já také. Nikomu nepřeju ty nervy a co všechno tomu následovalo a když už se s tim zase nějak člověk smíří ... přijde sms, že se neděle musí zrušit.

Co si kurňa o tom mám myslet ? Já bych střílela .... tohle nedávám :twisted:.

26.12.2012 Situace kolem Rolnicky je pro mě již dávno uzavřená. Nezabývám se tím a ani nebudu. Pokud mě bude chtít nějak postihnout ... může.. Na vše jsem připravená, budu za ni bojovat, aby zůstala tam kde je ... v milující rodině!