Jdi na obsah Jdi na menu
 

Elvis

.

je albínský chlapeček,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 14. 8. 2011, adoptován 8.1.2012

297793_268819623133096_152788321402894_1160678_4605480_n.jpgElvis se narodil na jaře 2010, váží 1173 g, má natržené pravé ouško, zřejmě následek nějakého boje :(  Je hodný, čistotný, na záchůdek chodí bez problémů. Šťastný když běhá po bytě, hraje si s hračkami a mele a mele :D

20.8.2011 byl Elvis na kastraci, vše proběhlo bez problémů

27.8.2011 váží 1212g, je neskutečně hravý a hodný.

více foto

3.9.2011 odjel Elvis na zkoušku do nové rodiny. Rádi bysme věřili, že to bude v pořádku, ale Diesel, jeho budoucí (snad) kamarádka, se moc nadšeně netvářila.  Snad se to spraví!

18.9.2011 Elvis se vrátil :´-( Diesel ho nepřijala a oba byli tím pádem zbytečně stresováni. Okamžitě po návratu se o to nadšeněji přivítal se sourozenci i dalšími obyvateli našeho fretčího útulku. Snad najde brzy jinou rodinu, kde ho budou mít všichni rádi! Zaslouží si to, je to moc hodný a milý a čistotný kluk, viz co o něm napsala jeho přechodná panička Martina:
přestože jsme my ho museli vrátit, ELVISE MŮŽU DOPORUČIT I ZAČÁTEČNÍKOVI !! nekouše, je hrozně milý, ukvokaný, moc rád si hraje a krásně u toho poskakuje, a jako bonus je navíc i čistotný. mohl by někomu dát opravdu spoustu radosti.

23.9.2011 odjel ELvis s dvěma novými kamarádkymi do nového domova, krásně si spolu hráli a čekala ho tam velikánská nádherná klec :-)

4.10.2011 se nám Elvisek už podruhé vrátil, v novém domově opět nastaly problémy se začleněním do stávající smečky :o( Snad to napotřetí konečně vyjde, musí!

10.11.2011 Kdo si ke mě přijde pro pohlazení je jedinej Elvisek, kdo chce po mě nějakou mlsku je Arnošt , kdo si chce se mnou hrát je Elvis ... vydrží a líbí se mu to! Váží už 1500 g, není to sice žádný obr, ale taky už ne drobeček, jako když k nám přišel. Dělá mi radost :-)

8.1.2012 Do třetice všeho dobrého! Elvis odjel do nové rodiny a tentokrát už to je opravdu napořád, vím to, protože jeho novou rodinu znám, odvezli si už předloni našeho Sama. A protože Elvis potřebuje společnost a Sam se kamarádit nechce, přibrali si sebou rovnou i Bambulku. Hodně štěstí všem a ozvěte se, těšíme se na zprávy!

Bambulka alias Babů a Elvis v novém domově

 

Elvis... a taky Adidas, Edward, Arnošt, Amálka a Elí
aneb jak to tenkrát bylo

sdc10331.jpgElvis je jednou ze šesti fretek, které byly vysvobozeny z otřesných podmínek. Všichni v jedné kleci, neměli záchůdek ani pelíšek, jak je vidět na fotkách, na dně jen "slámu", která byla plná jejich výkalů a V tom měli naházené prázdné konzervy. Takhle "pěkně" se o ně staral majitel zverimexu, když zjistil, že už je neprodá.

Čtyři kluci a dvě holčičky (tchořáci Adidas, Edward, další dva kluci Arnošt, Elvis i obě holky Amálka a Elí jsou albínci), o kterých jsme zkraje netušili, zda jde o sourozence, nebo zda je některá fretečka maminka či tatínek ostatních... Později se podařilo zjistit, tedy pokud si majitel zverimexu nevymýšlel, že kromě Adidase, který je asi 2,5 roku starý a s ostatními nepříbuzný, zbylých pět jsou sourozenci, v době nálezu něco málo přes rok starých. sdc11597.jpg

Všichni museli první řadě podstoupit pořádnou koupel. Také byli zasvrabení, holčiny měly obě zánět v očích, všichni samozřejmě v říji, bohužel i holčičky. Ty navíc byly v celkově ve špatném stavu, obě hubené, mají falešnou březost a s největší pravděpodobností byly nakryté a porodily, což nám potvrdila i paní doktorka (co se stalo s mláďaty nechceme ani domýšlet). Naštěstí jsou na sebe všichni dost zvyklí, tak je můžeme mít po dvou v kleci.

A teď to nejdůležitější - zachránila je Lenka Mandová - stulitt. Jen si to malinko špatně načasovala, a tak se o ně  "musela" postarat po dobu naší dovolené. Udělala to naprosto s přehledem a dokonale, lépe bychom to nezvládli. A co víc - vydatně je zasponzorovala.

Moc děkujeme, Lenko!

více foto šestice (již z útulku)