Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Hobit :)

(FUK, 1. 5. 2011 12:53)

Zdravim,
připomente se prosím ještě jednou na mail,je Vás na mě moc :( a omlouvám se pokud jsem na Vás v záplavě mailu nějak zapoměla.Hobit je již adoptován a má za kamarádku hodnou fretčí slečnu Rozárku,zájemci byly již z dřívějška a útulek navštívili již několikrát,takže adopce Hobita a seznámení bylo velmi uspěšné.
S pozdravem Marcela

Tadeáš

(Vojta, 26. 4. 2011 19:19)

Máte ještě Tadeáše?Je vhodný pro začátečníka?

Re: Tadeáš

(FUK, 27. 4. 2011 20:17)

Dobrý den,
Tadeáš vhodný pro začátečníka není a je již zamluvený ...bohužel :( .
Marcela

Matýsek

(FUK, 23. 3. 2011 16:39)

Dobrý den Pavlíno,
poslední příspěvek jsem nepsala já ale to nevadí,plně stím souhlasím.Víte,každý má s fretkou nějaké zkušenosti co se týká veterinární péče a zda je péče precizní jak píšete nebo je nejlepší a nejdražší to pro mě třeba neznamená vůbec nic.Důležitý je ten člověk uvnitř..co léčí.Každý fretkař má nějakou tu zkušenost s veterinářem at už pracuje kdekoliv...jen mě pak mrzí,když slyším ale my jsme tam nechali takovejch peněz...viz.nejdražší...a fretečka přesto umřela!Ze svého okolí znám pár lidí co jejich fretka zemřela na neznalost veterináře.Jen tím chci říct -buďte opatrná,na všechno se ptejte a nenechte nic náhodě !Jsem moc ráda,že Matýskovi léky pomáhají a zase napište jak se Vám daří.Držíme tlapky! Marcela.

Re: Matýsek

(Matýsek, 1. 4. 2011 17:35)

Zdravím paní Marcelo.Včera jsme byli s Matýskem na kontrole.Léčba probíhá dobře.Za 14 dní máme opět kontrolu,a když bude Matýsek čilý a bez problémů,tak bude brát 1/8 prednisonu jenom jednou denně.Po ránu je Matýsek pěkně čilý.Věnujeme se mu po ránu tak dvě hodiny.Vždycky nás pěkně utahá,ale taky se pěkně zasmějeme,nad tím co všechno dokáže.Má spoustu prolézaček a hraček.Jsme moc rádi,že mu je dobře.Paní Marcelo prosím Vás,chtěla bych se Vás zeptat,za jak dlouho mu naroste nová srst na krku,jak mu brali krev.Dost ho to svědí.Moc děkuji za odpoveď a za podporu při léčení.Všem v útulku přejeme zdravíčko a posíláme pozdrav.Pavlína a Matýsek.

Re: Re: Matýsek

(FUK, 4. 4. 2011 13:29)

Zdravim Pavlíno ,
tak to jsem moc ráda,že léčba zabírá a že Matýskovi je lépe,stále držíme tlapky a děkujeme za přání pro naše drobky v útulku.Těžko odhadnout za jak dlouho Matýskovi naroste nová srst, může to trvat jeden nebo klidně dva měsíce.Svědění je u nich normální i když srst mají,tím bych se vůbec netrápila i když se nám může zdát,že jim to vadí ale fretky jsou drbací tak nebo tak.Budte v klidu.To je pro ně typické a přirozené, můj vlastní.. vyběhne z pelechu až se leknu co se děje..nic se neděje! jen má potřebu drbacího záchvatu při kterém se celá klec Ferret Nation otřásá v základech,takže za ta léta jsem si zvykla že je to u nich zcela běžné a normální.Zase napiště jak se Matýskovi daří a můžete také třeba poslat nějakou fešnou fotečku,budu moc ráda.Mějte se a Matýskovi pohlazení.M.

Buffalo

(V+V+Rozárka, 30. 3. 2011 17:59)

Dobrý den paní Marcelo, tak jak jsem psala Vám, Buffalo se nám strašně líbí a chtěli bychom ho adoptovat. Otázkou je, zda se Buffík snáší s ostatníma freťulema a hlavně holkama. Rádi bychom se, až se navzájem poznáte (nevíme tedy, zda jsou kluci u Vás) , dozvěděli nejen o Buffíkovi mnohem víc, kolik mu asi je, jakému se těší zdraví a jaké má zvyky, abychom se na něj mohli, v případě že to vyjde, řádně připravit:-) Je sice škoda že je již kastrovaný, že si Rozára moc neužije:-D ale hlavně když budou všichni kluci veselí a budou mít díky Vám radost ze života. Rozárka děkuje za hubanec na prdílku a my zdravíme do Berouna a přejem všem pevné zdraví. Budeme se těšit na jakoukoli Vaší zprávu:-)
V+V+Rozárka

Re: Buffalo

(FUK, 30. 3. 2011 20:14)

Zdravim,jsem ráda,že Buffalo se líbí ,vím a dám vědět jak na tom bude,nebo se pak můžeme domluvit a můžete dojet i s Rozárkou,když tu na něj budou dvě ženské rozhodně se nudit nebudeme!:)Myslím,že není škoda,že je kastrovaný, protože tak nebo tak by jste asi mimča nechtěli! a ta Vaše si to užije i bez tak! :) až to bude aktuální dám tedy vědět! Mějte se .. Rozárce posílám štípanou :)))a řádné podrbání! M.

Matýsek

(Matýsek, 20. 3. 2011 21:51)

Jestliže má vysoký inzulin a nízkou glukozu, nejde o cukrovku ale o inzulinom (nádor slinivky) - je potřeba zvýšit hladinu glukozy, k tomu se často doporučuje právě glukopur. V případě cukrovky je to přesně naopak - nízký inzulin a vysoká glukoza, na tu fretka ale nijak často netrpí, narozdíl od inzulinomu, který je častý.

Re: Matýsek

(Matýsek, 21. 3. 2011 17:22)

Paní marcelo,doktorka nám řekla,že glukopur obsahuje cukr a ten matýsek nepotřebuje,protože ho má hodně,tak že mu máme dávat krmení s vyšším obsahem bílkovin.granule stále nechce,tak aspoň jí syrové maso a zeleninu.Ta veterina kam teď chodíme je tu nejlepší a nejdražší.Péče je precizní.Prdelka Matýskovi ještě občas upadne,ale je vidět,že mu ty léky pomáhají a je i živější.Ve čtvrtek jdeme opět na kontrolu.Znovu se na ten glukopur zeptáme.Neradi by jsme,aby Matýska léčili špatně.Moc děkujeme,že nám takhle na dálku pomáháte a radíte.Pavlína a Matýsek

Re: Re: Matýsek

(Matýsek, 24. 3. 2011 17:03)

"Ptali jsme se na ten glukopur,ale Matýsek má hodně inzulinu a málo glukozy.."
glukoza = cukr

Tuláček

(magda, 22. 3. 2011 9:56)

Zdravím,jen se chci poptat jak je na tom Tuláček.Pozdravujte ho od nás :-).A chci moc poděkovat,že jste se ho ujali.Přeji mu milující rodinu,je to pohodář.Když jsme ho našli nevěděli jsme co sním a i když na nás koukal jak na mimoně,skvěle to s námi zvládl.Dík Tuláku,že ses mazlil,nepokousal děti,rozdělil ses s Mickou o konzervu a psa Babu považoval za kámoše.Děláš čest všem fretkám.Držím palce.

Re: Tuláček

(FUK, 23. 3. 2011 16:20)

Zdravím Magdo,
Tulák Djuk se má dobře,až moc! šije to snim teda jako blázen (hormony) až žasnu ,to je pravda! :). Vzkaz pro Tuláka vyřídim a my děkujeme Vám,že jste to zvládli a nenechali napospas osudu..pamatuju na slova co jste řekla,kdyby nebyl bílej a měl jiné zbarvení,bála bych se jestli nemá vzteklinu a nevěděla bych ani,zda je to fretka.Takže i jeho bílá barva ho zachránila.Chápu,že ne každý ví jak vypadá fretka a nevěděl by co sní. Vy jste ale zastavila,zachránila,vzala ho k sobě,koukla na net co ,,ta,, fretka vůbec žere a poskytla mu azyl ! Vám patří velký dík ..ano jste člověk co má srdce na správném místě! Marcela

Matýsek

(FUK, 16. 3. 2011 21:47)

Zdravim Pavlíno ,
rádi by jsme věděli odkud jste a kam jste se svým Matýskem chodili ale v tuhle chvíli bych rozhodně nečekala na další diagnozu v podobě epilepsie a doporučila Vám veterinu v Praze viz. http://www.veterinarni-ordinace-praha.cz/kontaktujte-nas.php , kde je velice mezi náma uznávaná MVDr. Lenka Chylíková , která fretkám opravdu rozumí a to myslím doslova ! Pokud máte veškeré výsledky jako rozbor krve a další vemte je sebou také , nečekejte že Vám Matýska dokáže léčit či vyléčit veterinář , který moc zkušeností s fretkou nemá anebo má ... ale ... bude léčit hokus pokus a všechno špatně.Píšete,že byl léčen na epilepsii a teď má cukrovku a možná nádor.... ? na nic bych nečekala a opravdu jela tam kde bude přesnější diagnoza. Také na stránkách českého Klubu chovatelů a příznivců fretek najdete ohledně onemocnění spoustu informací v sekci ,,veterinární okénka,, na hlavní stránce např.
http://www.fretka.cz/inzulinom/ , kde si můžete najít spoustu informací ! Napište jak pokračujete.. budeme moc rádi.Vašemu Matýskovi držíme všechny tlapky co tu máme a budeme na Vás myslet! Pamatujte -správná diagnoza - uspěch v léčbě !! Marcela

Re: Matýsek

(Zlatíčko, 17. 3. 2011 8:54)

Dobrý den paní Marcelo.Moc děkuji,že jste nám odepsala.Jsme ze šluknovského výběžku,teď chodíme na veterinu v Rumburku,kde mají pobočku,jinak sídlo mají v Mimoňi-MVDr.Vepřek.Tady fretkám taky prý rozumí.Tady právě zjistili ten inzulinom.Předtím jsme chodili jinému a ten bez vyšetření začal Matýska léčit na epilepsii,proto jsme od něj přešli k jinému,neboť se stav Matýska zhoršoval.Tady nám udělali i krevní testy,jinde si na to netroufli.Praha je pro nás moc daleko,a ani finančně nevíme co nás čeká.Jsme ztoho hodně smutní,protože jsme si ho ochočili,neboť dříve dost kousal.Chceme pro něj opravdu jen to nejlepší.Byl moc hodný,když mu brali tu krev a pak nás opusinkoval.Včéra zase moc nejedl,jenom trochu kuřecího masa.Jsme ztoho nešťastný,protože jíst musí,když bere léky.Příjde nám,že je zesláblý.Normálně si hraje a běhá.Zítra jedeme na kontrolu,tak Vám napíši,jak jsme dopadli.Jěště jednou Vám moc děkuji,že jsme v kontaktu,aže Matýskovi držíte všechny tlapky.S pozdravem Pavlína a Matýsek

Re: Re: Matýsek

(FUK, 17. 3. 2011 14:43)

Zdravim jsem také moc ráda,že jste odpověděla ale bylo by dobré ještě vědět jaké prášky dostává a kolik a zda je tam opravdu nádor či ne.Je to hodně specifické a podle toho nasadit léčbu.Četla jste si na stránkách Klubu ? Co všechno je možné atd ? Je opravdu také důležité aby Matýsek dostatečně jedl což znamená že je potřeba je i nutit!! znám z vlastní zkušenosti..zkuste mu připomínat to tím,že mu to budete dávat až k tlamičce a stává se mi poměrně často že našemu Leonkovi čas od času musim připomínat že by měl papat a opravdu mi žere z ruky i když má plnou mističku neustále k dispozici ale nepapá,jak víte tak fretka má rychlý metabolizmus a proto je důležitý neustálý přístup ke krmivu hlavně při léčbě s inzulinomem ,nebo můžete přidávat do vody glukopur (poradte se s Vaším veterinářem) pokud by docházelo k omdlívání nebo měl záchvat rozhodně bych mu potřela dásně zrovna Glukopurem (cukerný roztok), hlavně dodá Vašemu Matýskovi potřebnou energii a cukr ! Také bych neváhala ani minutu na vyšetření nadlevinek.Myslím,že pro Vás by to mělo být k jeho stavu a co píšete jako první věc co by veterinář měl také udělat , sono nadlevinek vyjde asi cca 400kč i tady v Praze, což je opravdu málo.Myslím na Vás,napište jak jste dopadli a neustále držíme tlapičky co tu jsou. Je to boj ale věříme ,že Matýsek při správné léčbě bude v pořádku i podle toho že je poměrně mladý...moc Vám fandíme! Marcela.

Re: Re: Re: Matýsek

(Zlatíčko, 18. 3. 2011 14:19)

Zdravím paní Marcelo.Dnes jsme byli s matýskem na kontrole.Od úterý užívá prednison 1/8 po 12 hodinách a jeho stav se velmi zlepšil.Ptali jsme se na ten glukopur,ale Matýsek má hodně inzulinu a málo glukozy,Moc děkujemetakže to nepotřebuje.Potřebuje teď bílkoviny.To sono nám můžou udělat,ale má prý nadledvinky v pořádku a moc se na tom nezjistí.Porušená je slinivka.Doporučujou CT,ale to stojí 8500kč.Zkusíme v létě když tak to sono,skrz oholené bříško.Granulky,ale pořád nechce.Papá syrové maso a zeleninu.Příští týden máme zase kontrolu,tak Vám napíšeme jak to pokračuje.Moc děkujeme,že nám držíte všechny tlapičky a fandíte nám.Moc děkujeme.S pozdravem Pavlína a Matýsek

Já vím...

(RUPERT, 14. 3. 2011 13:25)

Dobrý den, nedá nám to a neustále koukáme na nové fotečky Rupíka, víme že je zamluvený, ozvali jsme se pozdě...:-( Ale každopádně se stále hlásíme kdyby něco:-) O víkendu jsme absolvovali seznámení naší Rozárky s Rupertovou kamarádkou u paní Marcely v Berouně a dopadlo to nad naše očekávání, až se nám chtělo z toho všeho kvokání radostí brečet...:-) Rozhodně máme zážitek na dlouhou dobu...:-) Chtěli jsme jen paní Marcele a její milé a ochotné kamarádce moc poděkovat za čas, který nám věnovaly, za rady, které ochotně poskytly a za příjemnou společnost - i fretčí samosebou :-) Doufáme také, že se na nás obrátíte s nějakým klučičím přírustkem. Po Ruíkovi asi hodně zapláčem, ale co se dá dělat, hlavně když o něj bude dobře a s láskou postáráno - jedno kde... Každopádně doufáme, že boulička nebude nic vážného a že bude brzy fit. Mějte se smějte se a ještě jednou velké díky! Veronika, Vítek a kvočna Rozárka

Re: Já vím...

(FUK, 16. 3. 2011 21:12)

Zdravím z Berouna a kdyby něco :),dám tedy vědět...určitě,to se nebojte! Takové lidi jako jste Vy a Vaše Rozárka na ty rozhodně nezapomenu.Já i kamarádka jsme byly také potěšeni z milé společnosti a myslím že náš čas byl mile naplněn a příjemně jsme prožili nedělní odpoledne.Také díky a netřeba děkovat..lidem co mají srdce na správném místě,na ty si čas uděláme vždy! Marcela

Re: Re: Já vím...

(Za Rozárku, 18. 3. 2011 12:49)

Tak já už tedy neděkuji:-) Pořád ale máme ty dvě kvočny před očima - pro nás opravdu fantastický zážitek:-D Už se na další freťuli moc těšíme a myslím, že Rozárka je v tom s námi za jedno... Za nedlouho se budeme chystat zase na výlet směrem k Berounu, tak jen doufáme, že když budete mít čas, že se holky zas na chvilku budou moct vidět:-)Ale to je výhledově, čísla na sebe máme, takže jen popřeji všem freťulím a jejich dvojnožcům hodně zdraví a hodně radosti a Rupíkovi držíme palečky (někdy u toho potichu říkáme: Ať jde k nám, ať jde k nám...:-D - ale hlavně ať se má fajn ).
Mějte se smějte se
V a V a Rozárka


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »