Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře

Přehled komentářů

UKONČENÍ VZKAZOVÉ STRÁNKY

(FUK, 11. 4. 2014 21:43)

Vážení a milí naši přátelé a příznivci,
začíná být nad naše síly odpovídat na mejlu, na facebooku a hlídat dotazy i tady ve vzkazech. A protože nejhojněji využíváte náš facebook a naopak nejméně právě tuto stránku "vaše vzkazy", rozhodli jsme se její fungování ukončit. Budete-li nám něco chtít říci, budeme rádi, když za námi přijdete na facebook, ať už přímo veřejně na zeď, nebo jen pro nás, do zpráv.
Děkujeme, Váš tým FUK

Rolnička

(Rolnička, 11. 1. 2014 22:37)

Prosím, mohu se zeptat, proč umřela fretka Rolnička. Sledovala jsem její osud na vašich stránkach, je mi líto, že umřela. Zůstala do konca života u rodiny, která si ji od vás vzala, nebo se vrátila k původnému majiteli?

Re: Rolnička

(martina, 30. 1. 2014 23:12)

ahoj, nejsem přímo z FUK, jen se jim starám o stránky. obvykle jdou fretky "mimo mě", taky je sleduji jen zpovzdálí jako ostatní. ale shodou okolností jsem zrovna s původním majitelem rolničky komunikovala (když už to marcela nezvládala, s pánem to bylo fakt hodně náročné).
důvod úmrtí rolničky si už nepamatuji, bohužel ani věk, jen vím, že spokojeně dožila v nové rodině, kde ji měli moc rádi.

Obchod

(Helena Hošková, 9. 12. 2013 18:04)

V SOBOTU 7.12.2013 jsme uspořádali menší stánek s našimi výrobky (korálková hvězdičky, náramky apod.). Vydělali jsme 1000 KČ, které pošleme útulku Klubko jako dar :). Doufám, že se s nimi dobře naloží.
MILUJEME FRETKY !

Re: Obchod

(FUK, 3. 1. 2014 21:02)

Pozdě, ale přece... Helenko, MOC VÁM DĚKUJEM, a taky fretky milujem! :o)

Sháním fretečku

(Irča, 23. 11. 2013 11:47)

Dobrý den, před měsícem mi umřel fretáček a moje fretečka zůstala sama. Chtěla bych jí najít kamaráda nebo kamarádku. Nemáte v útulku nějakou která by se snesla se samičkou? Jsem její druhá majitelka, minulí majitelé ji museli dát pryč, protože ji ostatní fretky kousaly, tak nevím jak by se snášela s jinýma holkama. Ale můj bývalý fretáček ji měl moc rád a ona jej taky. Moc děkuji za odpověd irenaocenaskova@seznam.cz

Fretčí útulek

(Monika, 16. 10. 2013 23:13)

Dobrý večer. Chtěla jsem se jen zeptat,jestli nevíte o nějakých útulcích po Brně. Na žádný jsem nenarazila. Sháním freťátko a pořád nenacházím :-(

Re: Fretčí útulek

(martina, 18. 10. 2013 13:04)

ahoj moniko,
kolem brna pokud vím žádný fretčí útulek není, fretka ale může být i v "obyčejném" útulku pro jiná zvířata.
pokud sháníš freťátko, v útulku na něj nejspíš nenarazíš. mláďata se rodí na jaře, lidé se jich pak nejčastěji zbavují kolem půl roku až roku života, případně i později, když je venčí bez vodítka (KAŽDÁ fretka jednou uteče, dříve nebo později, stačí aby se něčeho lekla a je fuč).
než si fretku pořídíš, opravdu dobře si to rozmysli, n e n í to zvíře pro každého - ale málokdo tomu uvěří předem.

Re: Re: Fretčí útulek

(Monika, 18. 10. 2013 22:58)

Zjistila jsem si o fretečkách celkem dost. Vždy,než se do něčeho pustim,tak si zvážím vše pro i proti.. A pokud vím,tak mladé mají na jaře a na podzim.. Opravdu se neboj,že bych nevěděla do čeho jdu.. Vím,že to není pro každého.

Re: Re: Re: Fretčí útulek

(martina, 21. 10. 2013 0:07)

mladé mají na podzim obvykle jen farmáři a množitelé. ale to určitě víš taky. tak hodně štěstí, hlavně teda fretkám.

Vánoce

(Martina a Roman P., 29. 9. 2013 18:35)

Dobrý den, pomalu se blíží Vánoce a my už koukáme, čím bychom těm našim kožíškům udělali ještě radost. Pamlsky ? Hračky ? Postrojky ?....
Moc Vám děkujeme, že se tak staráte o opuštěné freťulky. Prosím, co by jim tak ještě udělalo radost.
Samozřejmě, že víme, kdyby se dostali do svých nových milujících domovů.
A tak se za všechny freťulky přimlouvám, dejte jim lidi lásku a volnost v bytě, oni Vám to 100x vrátí.

Vakcíny

(Karolína, 29. 8. 2013 21:15)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ... jaká je doporučovaná vakcína pro fretky. Četla jsem si web, ale moje nová veterinářka říkala, že existuje jen jedna osvědčená nebo tak něco ... Změnila jsem totiž veterináře a nyní řeším spoustu takových podobných problémů. Myslela jsem si totiž, že je můj freťáček v dobrých rukou ... naštěstí změna k lepšímu a brzy :) Děkuji předem za odpověď K.
P.s. Je skvělé co pro fretečky děláte, máte můj velký obdiv. Velké díky za vše!

Re: Vakcíny

(FUK, 29. 8. 2013 23:23)

Dobrý den, Karolíno,

přímo pro fretky u nás zatím žádná vakcína není. Chovatelům se osvědčily například NOBIVAC, EURICAN, BIOCAN... ale i některé další. Zásadní varování je pouze před vakcínou CANVAC, ta je pro fretky smrtelně nebezpečná, vyhněte se jí obloukem

Moc děkujeme za Vaši pochvalu! Taková slova jsou pro nás důležitá.

kuna

(Tereza, 11. 8. 2013 22:28)

tento můj příspěvek nebude asi tak úplně k tématu, narazila jsem na tyto stránky http://zvirata.hyperinzerce.cz/kuny-vydry/nabidka/ a chci se zeptat, je to vůbec povolené prodávat takto například kuny? Měla jsem zato, že na chov jiné šelmy než kočky, psa či právě fretky musí být povolení v souladu s naším právním řádem, proto mě inzeráty tohoto druhu dost překvapují..
a pár slov z jiného soudku: je skutečně úžasné, co pro fretičky děláte a velmi Vás za to obdivuji, velké díky za Všechnu péči a lásku, kterou jim věnujete.

Re: kuna

(FUK, 23. 8. 2013 23:06)

ahoj Terezo,
díky za Vaše milá slova, taková nás opravdu vždycky moc potěší.
K Vašemu dotazu - ano, máte pravdu, na chov divokých zvířat je třeba povolení VS. Ale na inzerát se dá prodat-koupit cokoli včetně drog nebo VŠ titulu, tak proč ne třeba kuna? :o/ Někteří lidé jsou... prostě zrůdy :o(

Poděkování

(TerezkaM, 24. 6. 2013 22:01)

Za všechny s láskou opečovávané fretečky, které kdy prošly vašima rukama, vám patří obrovské díky, bez vás by tu nebyly..:) Díky za vše, co pro ně děláte!

Re: Poděkování

(FUK, 25. 6. 2013 22:18)

Moc děkujeme za Vaše díky! Ale "Nemohli bychom fretkám pomáhat, kdyby nebylo Vás, kdo pomáháte nám." Takže i my děkujeme Vám všem!!

hlídání

(Markéta V., 17. 4. 2013 13:09)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to ve FUKu s hlídáním. Vypadlo mi hlídání na léto pro mého broučka a v útulku (fretkyboleslav) odkud ho mám mají a bohužel ještě asi budou mít karanténu. Případně nevíte o někom kdo by byl ochotem mi kožíška pohlídat?
Jsme z Prahy, ale pokud někam jede vlak dostaneme se skoro všude.
Předem díky
Markéta V. (votavova@utia.cas.cz)

Re: hlídání

(martina, 23. 4. 2013 20:55)

ahoj markéto,
nevím, jestli už vám z fuku odpověděli, ale každopádně můžete zkusit najít hlídání na této adrese http://phpbb3.fretka.cz/viewforum.php?f=91 (diskuzní fórum stránek fretka.cz)

Re: hlídání

(Jana, 14. 5. 2013 13:23)

Markéto, máme podobný problém. Také nám vypadlo hlídání. Máme dva freťáky a rádi bysme se s někým domluvili na hlídání. Mohli bysme si navzájem pomoci. Druhého freťáka máme také od Mladé Boleslavi. Příští týden máme odletět na 5 dní. Neměla byste zájem o výměnné hlídání. Jsme z Litoměřic tel. 603504631


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »